top of page
Mikrofon

Om NYMOS

NYMOS, som står för Nyköpings Musikal & Operettsällskap bildades 1991 av en kärntrupp på fem stycken ungdomar som tidigare hade varit inblandade i musikalen Godspell 1987.

Från början var NYMOS en utpräglad ungdomsförening men i nuläget finns alla ålderskategorier representerade. Medlemsantalet i dagsläget ligger runt åttio personer. Föreningens målsättning är att sätta upp stora musikaler med jämna mellanrum och vi har under årens lopp hunnit sätta upp ett flertal stora som små produktioner.

De flesta produktioner har spelats på Culturum i Nyköping med plats för cirka 500 personer.

Valet av uppsättning sker genom att ett konstnärligt råd lägger fram olika förslag på musikaler och därefter bestämmer vi på ett så demokratiskt sätt som möjligt vilket det slutgiltiga valet skall bli.

Skådespelarna till de stora musikalerna tas ut genom auditions så vem som helst som vill vara med har en chans. Ensemblen byts på detta vis ofta, speciellt huvudpersonerna. Mellan de stora musikalerna sysslar vi med att sätta upp mindre produktioner och brukar då hyra in oss på Nyköpings Teater med plats för 250 personer.

I samband med produktionerna körs alltid workshops och kurser. Vi har även medverkat vid andra tillställningar ex 1995 spelade vi en julkalender utomhus med ett nytt avsnitt varje dag.
Vi försöker alltid förnya oss därför har vi alltid en ny regissör till varje stor produktion.

Våra senaste produktioner var musikalen Madicken 2018 och julshowen Julstämning 2019.

Alla medlemmarna i NYMOS jobbar gratis. 

bottom of page