Trollkarlen från Oz

Trollkarlen från Oz

Musikalen baseras på en amerikansk musikalfilm från 1939, med samma namn, regisserad av Victor Fleming, med Judy Garland i huvudrollen som flickan Dorothy Gale. Filmen baseras i sin tur på den amerikanske författaren L. Frank Baums bok Den underbara trollkarlen från Oz från år 1900. (L. Frank Baum har skrivit ytterligare 13 böcker om landet Oz)

Dorothy Gale är en föräldralös flicka, som bor med morbror Henry, moster Em och sin lilla hund Toto i ett hus på landet i Kansas. Dorothy upptäcker till sin förskräckelse att hon ställs inför ett problem som de vuxna inte kan hjälpa henne med, och strax därefter blir Dorothys hus uppryckt och ivägblåst av en tornado och störtar med Dorothy i det magiska landet Oz som ligger någonstans Ovan regnbågen. När huset tar mark, krossar det den elaka Häxan från Öst, som härskar över Lilleputtarna. Strax därpå möter Dorothy den snälla Häxan från Norr, som råder henne att söka hjälp med att komma hem hos den store Trollkarlen från Oz. Dorothy beger sig mot Smaragdstaden på en väg som är gul för att träffa Trollkarlen. På vägen möter hon Fågelskrämman, Plåtmannen och det fega Lejonet, som alla följer med henne för att få hjälp med sina svårigheter av Trollkarlen från Oz.

På vägen till trollkarlen och under utförandet av det uppdrag de får av honom, stöter de på olika svårigheter som de måste klara av. Allt eftersom upptäcker de att de klarar av att lösa problemen av egen kraft och behöver inte förlita sig på andras mod, hjärta eller hjärna. Inte ens för att komma tillbaka hem till Kansas.

När ridån går ner är Dorothy lyckligt och väl hemma hos morbror Henry och moster Em igen. Har allt som Dorothy varit med om sedan ridån gick upp hänt på riktigt eller har hon drömt alltsammans??

Rollista:
Dorothy – Cecilia Henriksson
Hunk/Fågelskrämman – Torgny Ehrieder
Hickory/Plåtman – Magnus Lövgren
Zeke/Lejonet – Kjell Åkerlind
Trollkarlen – Tobias Lagerberg
Morbror Henry/Vakt – Kenth Nyqvist
Miss Gultch/Elaka häxan – Aina Sjölund
Moster Em/Glinda – Eva Skog
Toto- Alfred (dvärgschnauzer)

Barnensemblen:
Carolin Björkman, Moa Franzén, Emilia Franzén, Amanda Johansson, Moa Rudsäter,Miranda Viberg, fiol

Vuxenensemblen:
Fanny Franzén, Anette Hansten, Alva Karlsson, Rolf ”Larsan” Larsson, Lennart Ringdahl, Andrea Wallenberg, Tove Zetterström Ålund

Orkester:
Gitarr – Johan Blomgren
Klaviatur – Per Christoffersson
Blås – Anders Karlsson
Trummor – Mats Wahlqvist
Bas – Håkan Zetterkvist

Produktionsgrupp:
Producent – Sverker ”Kecke” Lundh
Producent – Lasse Ålund
Verksamhetsutvecklare – Henrik Lundh
Regi/Koreografi – Linda N Krogsaether
Koreografiassistent – Hanna Nilsson
Scenografi/snickeri –  Börje Wahlström
Kostym –  Gunilla Scheibe
Smink – Ida Hallqvist, Anne Levin, My Lövgren, Lena Söberg
Orkestrering – Niclas Beijar
Ljudassistent – Ewa Steen
Ljussättning/Ljustekniker – Conny Nilsén
Ljustekniker – Zebastian Stenquist
Marknadsgruppen/Foajé – Per-Erik Lundh
Foajé – Thomas Kinell, Karin Klingfeldt, Ewa Lundh, Marie Lundh, Amandus Lundh, Matilda Lundh, Britt Lövgren, Björn Lövgren
Biljetter – Fanny Öhman