I början av 1980-talet skrev Björn Skifs och Björn Palmers musikalshowen ”Spök” som sedan gick för utsålda hus på Maxim-teatern i Stockholm med Björn själv i huvudrollen tillsammans med bland andra Martin Ljung, Elisabeth Andreasson och Monica Dominique.

NYMOS satte upp den på Culturum under senvintern 1995.

I centrum står popidolen B, som efter hårt festande och krav från skivbolaget bestämmer sig för att åka till det avkopplande slottet Bränningehus för att få skrivar-ro inför nya plattan.

Väl där inser han så småningom att allt inte står rätt till…

Två hämndlystna spöken, Giljotina och Salmonella, och deras yngre alter egon Tina och Nellan har i själva verket lurat dit honom för att ta en gruvlig hämnd på honom. En av B´s urgamla förfäder har förfört spökena och övergivit dem flera hundra år tidigar. Nu ska B straffas för anfaderns svek och knuffas utför ett stup.

B försöker skriva, och flyr från spökena – ivrigt påhejad av urgamla, dammiga betjänten Bernard som med tiden blir hans något udda vän. Spänning, humor, rockmusik och dragiga shownummer iscensatta av NYMOS-medlemmen och numera Alcazar-stjärnan Therese Merkel roade Nyköpingspubliken storligen.

Schlager-vinnarlåten anno 1980 ”Fångad av en dröm” ingår i musikalen, liksom välbekanta Skifs-låtar som ”Polare”, ”Det spökar”, ”Stackare, stackare”, spöktjejernas ”Betuttad igen” och ”Hämnd, ljuva hämnd”.