Snömos – en hjältesaga

Se bild här
Snömos blir det när Nymoskören tar sig an den klassiska sagan om Snövit och framför den på sitt alldeles egna vis. En hjältesaga blir det när en skara filmfigurer plötsligt griper in när pjäsens huvudperson rövas bort från scenen av Nyköping Teaters eget teaterspöke.

Snömos är en egenskriven produktion med musik hämtad från såväl filmer och musikaler som schlager och rock och pop. Manuset har körledare Marianne Castegren författat efter idéer från körmedlemmarna som tillsammans blandat ihop detta till en historia där vad som helst kan hända och vem som helst kan dyka upp. Historien är både ruskig, rolig och spännande med intriger, svek, mord och oväntade förväxlingar. Det uppstår såklart också en och annan kärlekshistoria.

Manusarbete och sångrepetitioner inför Snömos började för ett år sedan efter att kören haft en egen Povel Ramel-konsert på teatern. Och efter framgångarna med körens förra egna stora teaterproduktion, Ner kommer man alltid, hösten 2009 kände kören att man återigen ville framföra en egen manusproduktion med musik från olika genres.

Nymoskören är en del av NYMOS, Nyköpings Musikal- och Operettsällskap, och bildades 1999 och består av ett 30-tal glada amatörer.

Föreställningar:
Fredag 8 mars kl 19
Lördag 9 mars kl 15 och kl 19

Repetitioner på teatern äger rum på eftermiddagar och kvällar hela vecka 10 samt i Nymos lokal på Behmbrogatan 5 (Gamla Bryggeriet) på söndagar.